Supă de conopidă

Supa-crema de conopida_MG_8413

 

Ingrediente

1 kg conopidă
250 g brânză dulce
250 g smântână Covalact de țară
½ linguriță amidon
1 l supă de legume
1 ardei iute roșu 
nucșoară
piper
sare
 
Preparare
1. Desfaci conopida în buchețele, pe care le speli și le pui la fiert în supa de legume. 
2. Între timp, mixezi brânza dulce cu amidonul și smântâna Covalact de țară. Când conopida a fiert, torni în supă amestecul cu smântână, în fir subțire, amestecând cu o lingură. Lași supa să mai dea în câteva clocote, apoi o iei de pe foc. 
3. Păstrezi câteva buchețele de conopidă pentru decor. Pasezi legumele împreună cu supa, în blender sau prin sită, adăugând nucșoară, piper și sare după gust.
4. Servești supa cu fâșii de ardei iute, alături de grisine cu susan sau crochete de cașcaval. 
 

Adrian Călin Vânțiu, Cluj Napoca, jud. Cluj

 

10 porții

35 min

1 porție conține:
110,0 kcal
8,0 g proteine
5,5 g lipide
6,0 g glucide


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *