Supă de fasole albă cu varză

Supa de fasole boabe cu varza_MG_9477

Ingrediente
500 g boabe de fasole
1 varză roșie mică
2 cepe
1 cățel de usturoi
3 morcovi
1 țelină
5 cartofi
2 linguri ulei
2 linguri condiment din legume uscate
1 foaie dafin
1 ardei gras
1 cutie (400 g) roșii decojite în bulion
piper
sare

Preparare
1. Pui fasolea la înmuiat de seara, iar a doua zi o fierbi, schimbând apa de două ori.
2. Când fasolea a fiert, cureţi varza de cotoare şi nervurile mai groase şi o tai fideluţă. Cureți legumele rămase, le speli şi le tai după preferinţă. Încălzeşti uleiul în oala pentru supă şi căleşti puţin ceapa şi usturoiul, apoi adaugi morcovii, ţelina şi cartofii. Stingi cu 2 litri apă fierbinte, în care ai adăugat condimentul din legume şi foaia de dafin şi laşi să fiarbă la foc mic.
3. După ¼ de oră, adaugi în supă varza, ardeiul, iar după alte 10 minute, roşiile tăiate în cubuleţe, bulionul şi fasolea fiartă şi scursă. Sărezi şi condimentezi supa după gust şi o mai laşi pe foc pentru 2-3 clocote.

Ionela-Mariana Nole, Mioveni, jud. Argeș

15 porţii
12 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *