Supă de găină cu tăiței de casă

Foto: elena Tănăsescu - Burda România
Foto: elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
o găină de 1,5 kg
3 l apă
2 morcovi mari
1 rădăcină de pătrunjel
½ țelină
2 cepe
2 ardei
1 legătură pătrunjel
1 ou
150 g făină
sare după indicația medicului
făină pentru planșetă

Cum procedezi:
1. Cerni făina într-un castron. O amesteci cu oul bătut cu un praf de sare și apă călduță, până obții un aluat potrivit de tare. Întinzi aluatul în strat de 1-2 mm, pe planșeta presărată cu făină, îl presari cu făină și îl rulezi. Tai ruloul în fâșii late de 5 mm. Întinzi tăițeii pe o coală de hârtie și îi lași să se usuce lent sau îi usuci în cuptor, la foc mic, cu ușa cuptorului întredeschisă.
2. Speli găina, o cureți de pieliță și grăsime și o pui la fiert în apa rece, la foc mic. Îndepărtezi spuma formată, iar după 15 minute scurgi apa și continui să fierbi găina într-o altă oală, cu 3 litri de apă fierbinte. 3. Porționezi carnea fiartă, curățată în prealabil de oase. Cureți și speli legumele. Le fierbi întregi în supa de carne, iar după 10 minute adaugi tăițeii și mai lași supa la fiert timp de 5 minute. La sfârșit, o sărezi după indicația medicului. Când aduci supa la masă, presari pătrunjel proaspăt tocat.

Sfatul meu: Cu cât găina va fierbe mai încet, cu atât sucul din carne va ieși mai lent, iar supa va fi mai
limpede.

16 porții
Timp de preparare: 3 ore

Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Sfatul nostru: Timpul de preparare depinde de vârsta găinii alese, o fierbere completă putând să dureze uneori și 5-6 ore.

1 porție conține:
135 kcal
15 g proteine
5 g lipide
10 g glucideLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *