Supă de gulioare și fasole

Foto: Mihai NIcolae - Burda România
Foto: Mihai NIcolae – Burda România

1 porție conține:
80 kcal
5 g proteine
2 g lipide
10 g glucide

Ingrediente
500 g gulioare
2 linguri orez
150 g fasole congelată sau din conservă
½ l lapte
1 ½ l supă de rădăcinoase
3 linguri smântână
sare
piper negru măcinat
1 lingură făină
1 legătură pătrunjel sau frunze de țelină

Preparare
1. Cureți de coajă gulioarele, le dai pe răzătoarea mare și le pui la fiert în supa diluată cu ½ l apă.
2. După ce gulioarele se înmoaie, adaugi fasolea, orezul pe care l-ai spălat, ales și înmuiat în apă rece. Când și aceste ingrediente au fiert, torni laptele, lași să să fiarbă 2-3 minute, după care pui smântâna amestecată cu făina. Continui fierberea la foc mic, pentru 5 minute.
La sfârșit, sărezi supa după gust și o condimentezi cu un praf de piper. Presari în fiecare porție verdeață fin tocată.

Geta Diaconu, Galați

8 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *