Supă de legume cu chimen

Ingrediente
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 țelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 150 g mazăre nouă
  • 200 g fasole verde
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe roșii
  • 50 ml ulei de măsline
  • ½ lingură semințe de chimen
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel 
 
Preparare
1. Pentru ca supa să aibă o aromă mai intensă de chimen, prăjești semințele într-o tigaie încinsă, fără ulei, după care le macini fin, cu ajutorul râșniței. 
2. Cureți legumele, le speli și le tai în cubulețe. Rupi fasolea în bucăți de 3-4 cm. Înăbuși legumele în oala pentru supă, adăugându-le în uleiul încins în următoarea ordine: morcovii, albitura, țelina, cartofii, ardeiul și ceapa.  
3. După 5 minute, stingi cu 2 litri de apă sau supă fierbinte, pui chimenul, boabele de mazăre și fasolea și continui fierberea pentru alte 15 minute. La sfârșit, sărezi ciorba după gust și stingi focul după câteva clocote. În momentul servirii, presari în fiecare porție pătrunjel tocat.
 
Maria Șovrea, Borșa, jud. Maramureș
 
10 porții
30 min
 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *