Supă de legume cu găluște de cartofi

Ingrediente
  • 1 gulie
  • 1 morcov
  • 300 g varză de Bruxelles
  • 150 g mazăre 
  • 2 linguri ulei
  • 1 cub concentrat supă de legume 
  • 1 legătură pătrunjel 
Pentru găluște
  • 250 g cartofi
  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • 40 g migdale
  • nucșoară măcinată
  • piper 
  • sare 
Preparare
1. Cureți, speli și tai legumele astfel: gulia în cubulețe, morcovul în fâșii, verzișoarele în jumătăți. Pui la fiert gulia și morcovul în 1 ½ litri apă, iar după 5 minute adaugi varza, mazărea și concentratul pentru supă de legume. Când legumele au fiert, torni uleiul, sărezi și condimentezi ciorba după gust. 
2. În timp ce fierb legumele din supă, decojești cartofii și îi pui la fiert tăiați în cubulețe. Când sunt gata, îi zdrobești. 
3. Amesteci piureul rece cu ouăle, nucșoara, făina și migdalele prăjite fără grăsime. Torni câte o lingură de aluat într-o oală cu apă sărată și le fierbi până când se ridică la suprafață. Le scoți cu spumiera și le pui în supa de legume pregătită anterior. 
Porționezi supa în farfurii. Presari pătrunjel tocat mărunt înainte de a o aduce la masă. 
 
Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș
 
10 porții
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *