Supă de legume cu găluște de orez

Supa de zarzavat cu galuste de orez_MG_7991

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente 

3 morcovi 
1 rădăcină de pătrunjel
2 fire de praz
2 cartofi mici
2 l apă
2 linguri ulei
¼ legătură pătrunjel

sare 

Pentru găluște

½ ceașcă orez
½ ceașcă lapte
15 g unt

1 ou

 

Preparare 
1. Cureți legumele, apoi le speli și le tai în bucăți mari. Le pui la fiert în apă cu puțină sare. După ce s-au fiert, strecori supa, iar în zeama rămasă adaugi uleiul și legumele pasate.
2. Pentru supă, alegi și speli orezul. Îl pui la fiert împreună cu laptele, 1 ceașcă apă și untul. Când orezul a fiert complet, adaugi oul bătut. Iei câte o linguriță de pastă și formezi găluște cu mâna umedă, apoi le treci prin făină și le fierbi în apă clocotită ușor sărată.

3. Le scoți cu spumiera și le pui în supa-cremă caldă. Decorezi fiecare porție cu verdeață fin tocată. 

 

Gabriela-Cătălina Hopincă, Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava
 
8 porții

50 min

1 porție conține:
140,00 kcal
4,00 g proteine
6,0 g lipide

17,00 g glucide

 

Rețetă recomandată în ulcer, gastrită și colită. 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *