Supă de legume cu semințe de dovleac

Supa falsa de pasare_MG_1256_

 

 

 

 

 

1 porție:
245 kcal
10 g proteine
15 g lipide
25 g glucide

Ingrediente

  • 250 g semințe de dovleac crude
  • 5 morcovi mari (500 g)
  • 500 g pătrunjel rădăcină
  • 1 țelină mare (300 g)
  • 1 ceapă (100 g)
  • 1 lingură ulei de germeni de porumb
  • 40 g fidea
  • sare

Preparare
1. Cureți, speli și tai în bucăți mari rădăcinoasele. Speli ceapa și o cureți numai de primul strat de foi.
2. Pui la fiert legumele în 2 litri apă ușor sărată, împreună cu semințele de dovleac crude. Fierbi supa la foc mijlociu, timp de 20 de minute.
3. În supa strecurată, sărată după gust, pui la fiert fideaua. La sfârșit torni uleiul și o mai lași pe foc pentru câteva clocote.

Sfatul meu: Poți fierbe semințele de dovleac în coajă, până când se deschid. Repartizează și legumele fierte în farfurii. Supa este foarte bună, gustul ei asemănându-se cu al supei de pasăre. Ca variantă, în loc de fidea, prepară găluște din griș.

Adriana Liliana Hvir, Iași

10 porții
30 min

Știați că…
…pentru ameliorarea sindromului premenstrual, femeile trebuie să evite consumul de dulciuri și stimulente? Alimentația lor trebuie să conțină fructe și alimente bogate în acizi grași esențiali omega 3 și omega 6. Uleiul conținut de semințele de dovleac și in, nucile, germenii de grâu, peștele oceanic, alunele, uleiul de rapiță sunt surse bune de acizi omega 3, în timp ce omega 6 se regăsește în uleiul de germeni de porumb, uleiul de floarea-soarelui presat la rece, în nucă, semințele de dovleac, de susan, în germenii de grâu.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *