Supă de linte condimentată

Supa de linte condimentata_MG_9516

Ingrediente
300 g linte verde
1 morcov
1 ceapă
½ linguriță boia dulce
1 linguriță semințe de chimen măcinate fin
2 foi de dafin
¼ linguriță cardamom măcinat fin
2 lingurițe boabe de muștar
2-3 căței de usturoi
piper
sare
3 linguri ulei de măsline
1 lămâie

Preparare
1. Speli lintea și o lași la înmuiat în apă caldă, într-un vas acoperit.
2. După 2 ore, o scurgi și o pui la fiert în 1 ½ litri de apă, împreună cu morcovul și ceapa, în prealabil curățate și spălate. Adaugi condimentele și fierbi 30-40 de minute la foc mic, până se înmoaie boabele de linte.
3. Scoți foile de dafin. Păstrezi 3 polonice de boabe de linte întregi, iar restul le pasezi împreună cu legumele.
4. Cureți usturoiul și îl dai pe răzătoarea mică. Îl călești în 1 lingură de ulei, până devine ușor auriu. Amesteci piureul de legume cu boabele de linte, usturoiul, sare și piper după gust. Mai dai supa în câteva clocote.
Aduci la masă porțiile decorate cu rondele de lămâie.

Lenuța Vrânceanu, Izvoru, jud. Prahova

8 porții
3 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *