Supă de linte cu usturoi

Ingrediente
300 g linte roșie
2 cepe mari
1 rădăcină de pătrunjel
1 morcov mare
3-4 căței de usturoi
3 linguri ulei
1 legătură pătrunjel verde
1 vârf de cuțit cimbru
sare
 
Preparare
1. Alegi lintea, o speli și o fierbi timp de 10 minute, la foc mic, în 2 litri de apă cu puțină sare. 
2. În timp ce lintea fierbe, cureți și speli rădăcinoasele și ceapa. Dai pe răzătoarea mare morcovul și rădăcina de pătrunjel, iar ceapa o tai mărunt. Le adaugi în oala cu linte și continui fierberea timp de 10 minute. 
3. Presari cimbrul, sărezi supa după indicația medicului, adaugi usturoiul zdrobit, apoi stingi focul. 
4. Repartizezi supa în farfurii și o aduci la masă presărată cu pătrunjel verde tocat fin. 
 
 
Ingrediente
  • 300 g linte roșie
  • 2 cepe mari
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 morcov mare
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 vârf de cuțit cimbru
  • sare
 
Preparare
1. Alegi lintea, o speli și o fierbi timp de 10 minute, la foc mic, în 2 litri de apă cu puțină sare. 
2. În timp ce lintea fierbe, cureți și speli rădăcinoasele și ceapa. Dai pe răzătoarea mare morcovul și rădăcina de pătrunjel, iar ceapa o tai mărunt. Le adaugi în oala cu linte și continui fierberea timp de 10 minute. 
3. Presari cimbrul, sărezi supa după indicația medicului, adaugi usturoiul zdrobit, apoi stingi focul. 
4. Repartizezi supa în farfurii și o aduci la masă presărată cu pătrunjel verde tocat fin. 
 
Gabriela Constantinov, București
 
10 porții
4 min
 
Sfatul nostru: Lintea roșie fierbe foarte repede. Dacă o fierbi la foc iute, mai mult de 15 minute, ea se poate zdrobi și boabele își pierd aspectul de bănuți. Nu același lucru se întâmplă cu lintea verde sau cea galbenă, care trebuie puse la înmuiat cu cel puțin 2-3 ore înainte de fierbere, învelișul boabelor fiind mai gros și necesitând un timp de preparare de cel puțin 25 de minute.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *