Supă de mazăre nouă

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

8 porții ; 140 kcal; 45 min

Ingrediente

½ kg mazăre nouă
150 g bacon
2 linguri smântână
1 ardei gras roșu
sare
piper
1 ½ l supă de legume 
sau de oase

Preparare
1. Cureți mazărea și ardeiul. Într-o oală cu volumul de 3 litri, pui la fiert mazărea, în supa de legume sau de carne.
2. În timp ce fierbe mazărea, rumenești baconul tăiat în fâșii, într-o tigaie antiaderentă, fără grăsime.
3. După ce mazărea a fiert, o mixezi cu jumătate din baconul prăjit, smântâna și puțină supă în care au fiert bobițele. Strecori amestecul, sărezi și condimentezi după gust și îl pui pui din nou pe foc, până ajunge la temperatura de fierbere.
4. Repartizezi supa în boluri și decorezi cu ardei și fâșii de bacon fript, tăiate mărunt. Servești supa cu smântână.
Dana Varga, Dej, jud. Cluj



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *