Supă de năut

Supa de naut_IMG_9403

Ingrediente
150 g năut
1 ceapă mică
1 cățel de usturoi
1 sfeclă
300 g roșii
800 ml supă de legume
30 ml ulei de măsline
sare
1 ardei iute
pâine prăjită

Preparare

1. Pui năutul într-un castron, îl acoperi cu apă caldă și îl lași la înmuiat 12 ore, în frigider, timp în care schimbi apa cel puțin o dată. Fierbi năutul 2 ore la foc mic, în 1 ½ litri apă. Strecori supa şi scurgi năutul fiert. Pasezi 1/3 din cantitate.
2. Decojeşti sfecla și roşiile, apoi le tai în cuburi. Cureţi ceapa și usturoiul, le tai mărunt şi le călești în ulei, apoi adaugi sfecla, năutul întreg şi roşiile. Stingi cu supa caldă de legume şi fierbi legumele timp de 20 de minute, în vasul parţial acoperit.
3. La sfârşit, adaugi piureul de năut, ardeiul iute tăiat în rondele, sare şi piper după gust. Servești supa împreună cu felii de pâine prăjită.

Voichița Octavia Popescu, Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud

7 porţii
14 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *