Supă de păstârnac cu ghimbir

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente

400 g păstârnac
1 morcov
½ țelină mijlocie
1 ceapă
1 rădăcină de ghimbir
1 cățel de usturoi
500 ml apă sau supă
2 linguri ulei de măsline
½ linguriță coriandru
sare
piper

Preparare
1. Cureți legumele și rădăcina de ghimbir. Le tai după cum dorești și le înăbuși 10 minute sub capac, în uleiul de măsline, adăugând câte puțină apă.
2. Stingi cu supa, asezonezi cu sare, piper și coriandru și lași totul să fiarbă la foc mic, pentru încă 10 minute, până când toate legumele sunt fierte.
3. Strecori legumele și le pasezi în blender sau cu ajutorul mixerului vertical. Amesteci piureul de legume cu zeama în care au fiert legumele, până obții o cremă fină.
4. Servești supa cu puțină brânză sau telemea rasă deasupra și cu crutoane de pâine integrală.

Maria Molnar, Timișoara, jud. Timiș

4 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *