Supă de pătrunjel

Ingrediente
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 2 cepe
  • 1 ardei 
  • 1 morcov
  • 1 roșie
  • 1 lingură unt
  • 250 g smântână
  • 1 lingură făină
  • 2 legături frunze de pătrunjel
  • sare
 
Preparare
1. Cureți și speli rădăcinile de pătrunjel, morcovul, ardeiul și ceapa. Tai pătrunjelul în bastonașe subțiri, morcovul și ardeiul în cubulețe, iar ceapa mărunt. Speli pătrunjelul verde și îi tai codițele, în bucăți de 2 cm. Opărești roșia, o decojești și o mărunțești.
2. Pui la fiert rădăcinoasele într-un litru de apă clocotită ușor sărată. După 10 minute adaugi ceapa și ardeiul, iar după alte 5 minute, roșia și codițele de pătrunjel. 
3. Când legumele au fiert, strecori supa și pasezi legumele în blender sau printr-o sită deasă. Dizolvi făina în 100 ml apă rece. 
4. Pui din nou pe foc supa împreună cu piureul de legume. Torni făina dizolvată și fierbi supa până se îngroașă, amestecând din când în când. La sfârșit adaugi smântâna și sare după gust și indicațiile medicului. Presari pătrunjelul și pui untul să se topească. Sfatul meu: Conținutul mare de vitamina C din frunzele și rădăcina de pătrunjel recomandă rețeta pentru refacerea organismului după perioadele prelungite de boală.
 
Victoria Ene, Caracal, jud. Olt
 
6 porții
30 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *