Supă de pește cu fenicul

Supa de peste cu fenicul_MG_8602a

Ingrediente

500 g file de cod sau merluciu
100 g creveți
3 cepe
3 căței de usturoi
1 morcov
½ bulb de fenicul
2 linguri suc de roșii
3 linguri ulei de rapiță
1 legătură pătrunjel
zeama de la 2 lămâi sau 100 ml vin alb
cimbru
sare
 
Preparare
1. Cureți și speli legumele. Tai morcovii în rondele subțiri, ceapa și usturoiul în cubulețe, iar peștele, în prealabil spălat, în bucăți mai mici. 
2. Pui legumele la fiert în 1 ½ litri apă clocotiă, iar după 5 minute, adaugi creveții și peștele, reducând intensitatea focului. 
3. Tai în fâșii bulbul de fenicul și îl pui în ciorbă spre sfârșit, pentru a nu-și pierde aroma. Când toate ingredientele sunt fierte, sărezi puțin supa, stingi focul, torni uleiul și sucul de roșii. Presari puțin cimbru și pătrunjelul fin tocat.
 

Ana-Maria Farcaș, Alba Iulia, jud. Alba

 

6 porții

30 min

 

1 porție conține:
225 kcal
20,00 g proteine
10,00 g lipide
10,00 g glucide


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *