Supă de pește cu fenicul

Supa de peste_MG_0235_Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 linguri unt
  • 1 cutie (400 ml) suc de roșii
  • 1 l apă
  • 1 lingură fenicul tocat fin
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1 lingură cimbru
  • 1 cățel de usturoi
  • 250 g pește proaspăt (cod)
  • sucul de la 1/2 portocală
  • pătrunjel verde
  • sare

Preparare

1. Cureți cartofii și ceapa. Tai cartofii cuburi, iar ceapa julien și le călești în unt împreună cu feniculul, într-o oală mai mare, timp de câteva minute. Adaugi apa, peștele tăiat în bucăți, usturoiul mărunțit, condimentele și sare după gust. Lași oala acoperită pe foc, aproximativ 15 minute, până se fierb bine cartofii.
Când este aproape gata, torni sucul de roșii. Lași să dea în câteva clocote, apoi stingi focul și iei oala de pe foc. Adaugi sucul de portocală sau zeamă de lămâie
după gust.
Servești supa fierbinte, cu pătrunjel verde tocat deasupra.

Tatiana Nicoleta Catrina, Târgoviște, jud. Dâmbovița

Sfaturile noastre!
Dacă nu ai fenicul, folosește în locul acestuia mărar. Opțional, poți acri supa cu oțet în loc de zeamă de lămâie.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *