Supă de pește cu ouă și lămâie

Foto: Elena Tănăsescu -Burda România
Foto: Elena Tănăsescu -Burda România

Ai nevoie de:
½ kg pește slab (șalău, știucă, biban)
1 ceapă
1 l apă
1 foaie de dafin
½ linguriță boabe de piper
50 g orez
2 ouă
zeama de la 1-2 lămâi
2 roșii
50 ml ulei
1 legătură pătrunjel
sare
piper

Cum procedezi:
1. Alegi și speli orezul și îl lași la înmuiat în apă rece. Decapitezi peștele, îl cureți de solzi și viscere, îl speli bine și îl tai în bucăți de 5-6 cm. Cureți, speli și tai mărunt ceapa. Opărești roșiile, le decojești și le toci mărunt, cu un cuțit.
2. În apa fierbinte ușor sărată, pui la fiert ceapa, foaia de dafin, boabele de piper și roșiile. După 10 minute micșorezi flacăra, adaugi bucățile de pește și le fierbi timp de 15 minute. Cu o paletă scoți peștele pe o farfurie, îndepărtezi piperul și foaia de dafin și pasezi supa. O pui din nou la fiert, împreună cu orezul. După 10 minute stingi focul și torni ouăle bătute cu zeama de lămâie, 2-3 linguri cu supă rece, sare și piper după gust.
3. Repartizezi peștele în farfurii, torni supa fierbinte și presari pătrunjelul tocat fin.

6 porții
Timp de preparare: 50 de minute

Lidia Magdalena Pobirci, Tg. Jiu, jud. Gorj



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *