Supă de pui cu ciuperci pleurotus

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

8 porții; 135 kcal; 1 h 10 min

Ingrediente
4 ciocănele de pui
1 lingură condiment din legume uscate
2 linguri făină
2 linguri unt
1 ceapă
1 țelină mică
2 morcovi
1 ardei roșu
200 g ciuperci pleurotus
5 linguri mazăre verde
1 vârf de cuțit piper măcinat
1 legătură pătrunjel verde

Preparare
1. Speli pulpele și le pui la fiert în 2 ½ litri apă cu condimentul din legume uscate. Când au fiert, le scoți pe o farfurie.
2. Cureți și speli legumele și ciupercile. Le tai după preferință și le călești în 1 lingură de unt topit, în oala pentru supă. Stingi cu 2 litri de supă și lași să fiarbă la foc mic 10 minute, apoi adaugi mazărea și mai continui fierberea 5-10 minute, până se înmoaie boabele.
3. Într-o tigaie topești untul rămas, presari făina și amesteci energic, apoi torni treptat supa rămasă, continuând să amesteci pentru a nu se forma cocoloașe. Lași amestecul să fiarbă la foc mic, pentru 5 minute, până se mai îngroașă, apoi îl torni peste supa în care au fiert legumele. Sărezi, condimentezi după gust și pui carnea fără piele și oase, tăiată cuburi.
4. Aduci la masă porțiile împreună cu pătrunjel fin tocat, pentru ca fiecare să-și adauge după gust.
Margareta Bartha, Gherla, jud. Cluj



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *