Supă de pui cu gutui

Foto: Mihai Nicolae- Burda România
Foto: Mihai Nicolae- Burda România

Ingrediente
600 g carne de pui (aripi sau pulpe)
2 gutui mari
2 cepe
2 morcovi
2 cartofi
1 lingură orez
2 linguri ulei
2 linguri iaurt sau lapte bătut
1 ou
¼ linguriță cimbru
1 legătură pătrunjel verde
sare

Preparare
1. Cureți bucățile de pui, le speli, după care le pui la fiert în 2 litri de apă ușor sărată. Îndepărtezi spuma de câte ori este nevoie.
2. Cureți și speli legumele, le tai în cubulețe și le pui peste carne, când aceasta este aproape fiartă. Continui fierberea la foc mediu. După 10 minute, speli gutuile, le ștergi cu un șervet și le tai în batoane sau în cubulețe. Le lași să fiarbă 5 minute împreună cu orezul ales și spălat.
3. La sfârșitul fierberii, adaugi cimbrul, sare după gust și torni uleiul.
3. Iei vasul de pe foc și dregi supa cu oul bătut cu iaurt sau lapte bătut. O servești caldă, cu pătrunjel tocat fin presărat.

Daniel Moldovan, Sânger, jud. Mureș

10 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *