Supă de pui cu nuci

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține
325 kcal
15 g proteine
20 g lipide
10 g glucide

Ingrediente
1 l supă de legume
250 g carne de pasăre
1 fir de praz
2 cartofi
200 ml smântână pentru gătit
100 g miez de nucă
cimbru
1 legătură pătrunjel
1 linguriță făină
30 g margarină sau unt
sare
piper negru măcinat

Preparare
1. Cureți și speli prazul și cartofii. Tai prazul în rondele fine, cartofii în cuburi, iar carnea în bucăți mai mici.
2. Topești margarina în oala pentru ciorbă și călești carnea și prazul, amestecân ușor. Stingi cu supa fierbinte de legume, adaugi cartofii și puțin cimbru și lași să fiarbă până când legumele și carnea s-au înmuiat.
3. Amesteci smântâna cu făina și torni amestecul în oală, în fir subțire. Lași să dea în câteva clocote, apoi sărezi și condimentezi supa după gust și stingi focul.
4. Prăjești puțin miezul de nucă în cuptor și îl mărunțești. Servești supa împreună cu nuca și pătrunjelul fin tocat, pentru ca fiecare să-și adauge în porție, după gust.

Paula-Iulia Peșteșan, Cenad, jud. Timiș

6 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *