Supă de pui cu porumb

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 rădăcină mică de țelină
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 conservă (200 g) boabe de porumb
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 200 g smântână

Preparare
1. Speli pieptul de pui, îl cureți de oase și piele și îl tai în fâșii, apoi îl pui la fiert în 1 litru apă. Îndepărtezi spuma care se formează la începutul fierberii.
2. Cureți legumele și le speli. Toci mărunt ceapa, razi morcovii, iar țelina o tai cubulețe. Înăbuși ceapa în uleiul încins și puțină apă, apoi adaugi morcovii și țelina și continui să le înăbuși la foc mic, timp de 2 minute.
3. Stingi cu supa și pui la fiert cartofii tăiați în cuburi. După 15 minute, adaugi boabele de porumb scurse, sare și piper după gust și continui fierberea pentru câteva clocote.
Presari fiecare porție cu verdeață tocată și servești supa cu smântână alături.

Melania Comănescu, Vadu-Pașii, jud. Buzău

7 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *