Supă de pui cu praz

Ingrediente

  • 400 g carne de pui (aripi sau pulpe)
  • 2-3 cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 2 fire de praz
  • 1 lingură unt
  • 350 ml apă
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Ingrediente
1. Cureți prazul, cartofii și morcovii, le speli și le tai după preferință. Speli bucățile de carne și le înăbuși în ulei și unt topit, întorcându-le pe toate părțile.
2. Peste carne adaugi morcovii, prazul și cartofii și continui să le înăbuși împreună până se înmoaie legumele, iar carnea se pătrunde bine.

3. Stingi cu apa fierbinte, adaugi puțină sare și le fierbi timp de 15 de minute, apoi torni laptele, sărezi din nou și adaugi piper și mai dai supa în câteva clocote.

Irina Ambrozie, Iași, jud. Iași

4 porții
35 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *