Supă de pui cu usturoi


Ingrediente
  • 500 g pulpe de pui 
  • 150 g costiță afumată
  • 2 căpățâni de usturoi (50 g)
  • 4 morcovi (200 g)
  • 1 țelină (300 g)
  • 1 ceapă mare (100 g)
  • câteva frunze de pătrunjel
  • sare după indicația medicului


Preparare
1. Speli pulpele și le pui la fiert în 1,5 l apă. Îndepărtezi spuma care se formează la începutul fierberii.
2. În acest timp, cureți și speli legumele. Tai costița în fâșii subțiri, iar legumele după preferință. Cureți usturoiul. 
3. Adaugi legumele la fiert în următoarea ordine: morcovii, țelina, ceapa și o căpățână și jumătate de usturoi tăiat în felii. Pui și costița și lași să fiarbă acoperit, timp de 20 de minute. 
4. Scoți carnea, o cureți de pe os și o tai mărunt. Zdrobești usturoiul rămas. Pui în supă carnea și usturoiul, sărezi supa și o mai lași pe foc pentru 2-3 clocote. În funcție de afecțiunile pe care le ai și de sfatul medicului, o consumi mai mult sau mai puțin fierbinte, presărată cu pătrunjel tocat mărunt.
 
Irina Ambrozie, Iași
8 porții
1 h
 
1 porție conține:
170 kcal
 20 g proteine
 10 g lipide
 10 g glucide
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *