Supă de roșii cu găluște din nucă

Ingrediente
Pentru supă

  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 țelină
  • 2 ardei grași
  • 2 kg roșii
  • 3 linguri ulei de măsline sau din germeni de porumb
  • 3 l supă de pasăre
  • 100 g smântână
  • 1 legătură pătrunjel

Pentru găluște

  • 3 ouă
  • 150 g griș
  • 3 linguri nucă măcinată fin
  • sare

Preparare
1. Cureți și speli legumele și le pui la fiert în supa de pasăre. Separat fierbi roșiile și le pasezi prin sită, obținând astfel sucul. Când legumele au fiert, strecori supa și o amesteci cu sucul de roșii.
2. Între timp, pregătești compoziția cu găluște. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă tare, cu puțină sare. În spuma de albușuri, încorporezi treptat gălbenușurile, grișul și nucile fin măcinate, amestecând ușor, de jos în sus.
3. Sărezi supa după gust, așezi din nou vasul pe foc mic, iar când s-a înfierbântat, pui câte o lingură de compoziție pentru găluște, folosind o lingură pe care o umezești de fiecare dată. Le lași să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute, întorcându-le pe ambele părți. Stingi focul, torni uleiul de măsline și acoperi pentru 10 minute.
4. Servești porțiile presărate cu pătrunjel fin tocat, cu smântână alături.

Maria Șovrea, Borșa, jud. Maramureș

20 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *