Supă de roșii cu perișoare

Supa de rosii cu perisoare_MG_3194_Ingrediente

  • 2 morcovi
  • ½ țelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cartofi
  • 1 l apă
  • 200 g carne tocată
  • 4-5 linguri pastă de roșii
  • 1 ou
  • 3 cepe mici
  • sare
  • 50 ml ulei
  • ½ legătură verdeață
  • 100 g smântână degresată

Preparare
1. Cureți și speli legumele. Păstrezi două cepe, iar restul legumelor le pui la fiert în apa fierbinte.
2. În timp ce legumele fierb, dai pe răzătoarea mică ceapa rămasă și o amesteci cu oul, carnea tocată, ½ din verdeața tăiată mărunt și sare după gust. Din compoziția obținută, formezi mici perișoare, pe care le înăbuși în ulei și puțină apă.
3. Strecori supa și, dacă dorești, tai legumele și le pui la sfârșit în oală sau le poți amesteca fierbinți, cu unt și servi ca garnitură la felul doi. În supa rămasă, adaugi pasta de roșii și perișoarele. Fierbi supa 10 minute, la foc mijlociu.
4. Când supa e gata, o sărezi puțin, iei vasul de pe foc și presari verdeața tocată mărunt. O aduci la masă cu smântână alături.

Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

8 porții
50 min

Reteta pentru copiii mai mari de 3 ani.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *