Supă de vită ca în Banat

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
750 g carne de vită cu os
2 l apă
2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1/2 țelină
2 cepe
1 ardei gras
1 legătură pătrunjel
sare

Cum procedezi:
1. Speli carnea și o pui la fiert la foc mic, în apă rece. Când începe să dea în clocot, îndepărtezi spuma și torni câte o lingură cu apă rece, care face să se mai ridice un rând de spumă la suprafață. Când supa nu mai face spumă, ștergi marginea oalei cu o cârpă curată, umedă. Adaugi puțină sare și lași carnea să fiarbă acoperit, timp de 2 ore, la foc mic.
2. Cureți și speli zarzavatul. Îl adaugi în oală și continui fierberea timp de 1 oră, acoperind parțial vasul.
3. Sărezi supa după gust, apoi o strecori. Tai carnea în cubulețe și servești supa la masă presărată cu pătrunjel tocat.

Sfaturile mele: Prin fierberea la foc mic, sucul va ieși treptat din carne și supa va fi mai limpede. În ultimele 10 minute, adaugă la fiert în supă tăiței de casă, tăiați cât mai subțire.

10 porții
Timp de preparare: 3 ore și 15 minute

Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *