Supă de vită cu mere

Ingrediente

  • 400 g carne de vită
  • 1 l apă
  • 500 g mere
  • 1 morcov
  • 1 legătură pătrunjel
  • ½ lingură făină
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • zahăr

Preparare
1. Cureți carnea de pielițe și o speli. Cureți și speli morcovul și rădăcina de pătrunjel. Le pui la fiert în apă cu sare pentru o oră și îndepărtezi spuma care se formează la începutul fierberii.
2. Strecori supa când carnea a fiert, o pui din nou pe foc și adaugi merele curățate și tăiate felioare și carnea tăiată cubulețe. Când merele au fiert, lași focul mic și torni smântâna amestecată cu făina. Adaugi zahăr și sare după gust.
Când o servești la masă, presari deasupra pătrunjel tocat mărunt.

Sfatul meu: Este o supă dietetică, gustul ei dulce fiind apreciat mai ales de copii.

Sabina Cazan, Hondol, jud. Hunedoara

8 porții
1 oră și 30 de minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *