Supă de vită cu stafide

Supa de carne cu stafide_IMG_8896

Ingrediente
1 rasol de vacă
200 g stafide
2 cepe
2 morcovi
2 păstârnaci
1 ou
100 g smântână
½ lămâie
sare

Preparare
1. Cureți stafidele de codițe și le înmoi în apă călduță. Schimbi această apă de 2-3 ori, în timp ce pregătești supa.
2. Speli rasolul și îl pui la fiert într-o oală mare, cu multă apă rece, pentru 2 ore. Cureți și speli legumele și le adaugi la fiert în oala cu rasolul, în ultimile 20 de minute.
3. Tai după preferință legumele fierte și le pui din nou în supă, împreună cu stafidele scurse și sare după gust. Lași supa să mai dea în câteva clocote, apoi o dregi cu oul bătut cu smântână și o acrești cu zeama de lămâie.

Ioana Buculei, Ciochina, jud. Ialomița

12 porții
2 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *