Supă olandeză

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
½ kg carne de vițel
1 pătrunjel
2-3 morcovi
1 crenguță cimbru
1 lingură făină
50 g unt
1 ou
2 l apă
1 legătură verdeață
sare
piper

Preparare
1. Speli bine carnea și o pui la fiert în 2 litri de apă rece, la foc mediu. Îndepărtezi spuma care se formează la început, apoi continui fierberea până când carnea devine moale. Cureți, speli și tai mărunt legumele și le lași să fiarbă la foc mediu 10 minute. Când carnea e bine fiartă, strecori supa.
2. Topești untul într-un vas, presari făina și amesteci energic. Stingi cu puțină supă, omogenizezi și torni acest amestec în oală. Adaugi cimbrul, reduci intensitatea focului și lași să fiarbă la foc mic, până pregătești perișoarele.
3. Tai carnea fiartă în cuburi mari și o treci de două ori prin mașina de tocat carne. Amesteci carnea cu oul, verdeața fin tocată, sare și piper după gust. Formezi mici perișoare, pe care le treci prin făină și le fierbi în supă, la foc mediu. La sfârșit, potrivești de sare și piper.

Ionela Anghel, Dobrotești, jud. Teleorman

10 porții
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *