Supă secuiască de pui și curcan

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
½ pui (500 g)
2 aripi de curcan
1 rasol de vită cu os (300 g)
15 boabe de piper
2 rădăcini pătrunjel
6 morcovi
1 ceapă
1 fir de praz
2 țeline mici
2 foi varză dulce
3 căței usturoi
1 vârf de cuțit nucșoară
3 fire mărar
1 legătură pătrunjel
1 roșie
50 g fidea sau paste mici spirale
sare
boia

Cum procedezi:
1. Cureți puiul de pieliță. Speli carnea și osul de vită și le pui la fiert la foc mic, într-o oală cu 3 litri, apă cu boabele de piper, nucșoara și 1 linguriță sare. Îndepărtezi spuma care se formează la începutul fierberii.
2. După o oră, strecori supa, cureți carnea de pe oase și o porționezi. Cureți și speli legumele. Tai morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel în cuburi mari, prazul în rondele groase de 3-4 cm, ceapa în sferturi, iar frunzele de varză fideluță. Fierbi în continuare carnea în supă, împreună cu legumele. Spre sfârșit, adaugi cățeii de usturoi curățați în prealabil și roșia decojită, tăiată cubulețe.
3. Fierbi separat pastele, le strecori și le aduci la masă calde, împreună cu supa. Torni supa în boluri, o presari cu mărar și pătrunjel și o servești fierbinte cu crutoane de pâine neagră.

15 porții
Timp de preparare: 1 oră și 30 minute

Ildiko Szerezi, Sfântu Gheorghe, jud. Covasna



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *