Supă verde aromată

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
2 cartofi
1 țelină de dimensiune mijlocie, cu tot cu frunze
1 gulie mică
2 legături pătrunjel
2 legături mărar
2 fire de leuștean
2 fire de tarhon
1 legătură ceapă verde
100 g unt
2 linguri griș
2-3 linguri smântână
100 g pâine pentru crutoane

Preparare
1. Cureți toate legumele. Speli legumele și verdeața. Tai în cuburi mari cartofii, iar gulia și țelina în cubulețe. În 2 litri de apă fierbinte, pui la fiert pentru 20 de minute cartofii, gulia și țelina. Tai mărunt ceapa verde și o călești în unt, împreună cu verdețurile tocate mărunt.
2. Mixezi în blender cartofii, gulia, țelina și verdețurile. Peste pasta obținută, adaugi supa în care au fiert legumele. Fierbi supa încă 5 minute, apoi presari grișul în ploaie și lași supa să mai fiarbă 5 minute.
3. Servești supa caldă cu crutoane și smântână.

Sfatul meu
Pentru o aromă mai puternică, poți să păstrezi frunzele de țelină pentru a le adăuga la sfârșit, după ce le-ai tocat mărunt.

Doina Tătăranu, București

10 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *