Tabără de gătit pentru părinții cu copii mofturoși

poster-tabara

Intre 10 si 13 noiembrie, la pensiunea Poiana Viselor, in judetul Brasov, CHEF Stefan Nita si Asociatia Vegetarienilor din Romania organizeaza “Tabara de gatit pentru parintii cu copii mofturosi”. Invitat special, Crina Coliban – “Femeia care ii face pe copii sa manance”.

Ideea taberei a pornit in bucatarie, a prins contur in living si s-a desavarsit in dormitor. Pentru ca acesta este traseul micului poznas mofturos, dupa care trebuie, de multe ori, sa alergi cu lingurita prin toata casa pentru “hai, asta si gata!”.

Aproape toti copiii mici sunt pretentiosi la mancare. De ce ii place astazi, maine se va plictisi, mananca mult intr-o zi, putin in alta. Accepta greu mancaruri nefamiliare, gusta doar unul sau doua tipuri de mancare si le ignora pe celelalte, asa ca poate fi nevoie sa isi vada parintele mancand sau sa le studieze, sa le atinga si sa le guste, inainte sa invete sa le placa.

Copiii si parintii, vor merge intr-o piata de legume, fructe si seminte special amenajata pentru ei, vor alege ingredientele, atat cele care le plac cat si cele care nu le plac, iar apoi vor gati impreuna retete vegetariene, sub indrumarea lui CHEF STEFAN NITA.

Crina Coliban, de la permisdeparinte.ro, ne va invata cum sa ii facem pe micii mofturosi sa se indragosteasca de mancare.

Si cei mici si cei mari vor fi ocupati pana peste cap in zilele de tabara, pentru ca vor fi amenajate locuri de joaca si ateliere, iar spre seara se va striga adunarea in jurul focului de tabara.

Tabara va avea loc intre 10 si 13 noiembrie la pensiunea Poiana Viselor, din judetul Brasov. Costul de participare e de 2.700 lei/familie (mama, tata, copil pana in 14 ani) sau 3.000 lei/familie (mama, tata, doi copii pana in 14 ani). Costul include cazare pensiune 4 margarete, acces la sala de fitness, spatiu de joaca pt copii, 3 mese vegetariene pe zi, atelierele de gatit interactive, familie – copil, seminarii, foc de tabara, drumetii. Evenimentul este gandit pentru 12 familii, iar inscrierea se face prin achitarea unui avans de 50%. Contact: 0742.070.242 sau [email protected]

Stefan Nita este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati Chefi specializati in bucataria vegana si raw vegana din Romania. Mereu in cautarea gustului perfect, a experimentat bucatarii variate, stiluri de gatit diferite acumuland o experienta pe care el o numeste mai mult umana, senzoriala sau emotionala si pe care incearca de fiecare data sa o transpuna in preparatele sale. Stefan combina stitluri de gatit diverse avand de fiecare data in vedere combinatiile potrivite, gustul si felul in care se armonizeaza preparatele. Cu o practica de peste 7 ani in bucataria vegetariana, Stefan va propune o calatorie in lumea preparatelor vegetariene atent alese si gatitie din ingrediente locale.

Crina Coliban este “Femeia-care-ii-face-pe-copii-sa-manance” In engleza se numeste “psychology of eating”. Nu te ajut cu CE sa manance copilul tau. Te ajut sa gasesti CUM sa mancati, astfel incat sa le lasi copiilor tai cea mai de pret mostenire: pofta de mancare.
Daca as fi pusa sa aleg un singur cuvant prin care sa exprim care ar trebui sa fie relatia noastra cu mancarea, as alege “bucuria”: Lasati-i pe copii sa se bucure de mancare!

Asociatia Vegetarienilor din Romania are ca si scop educarea publicului despre vegetarianism, promovarea acestui tip de dieta datorita beneficilor pe care le aduce oamenilor, animalelor si mediului in sustinerea si reprezentarea vegetarienilor.

Asociatia Vegetarienilor este implicata in proiecte care prezinta alternative sanatoase pentru copii. Seria de evenimente organizate impreuna cu Montessori Echilibria are un mare succes in randul parintiilor si copiilor. De curand Mark McKinney – executive Chef la Tree of Life USA s- a alaturat initiativei asociatiei de a organiza workshopuri de gatit in gradinita si scoala Montessori.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *