Tabuleh

Tabuleh_MG_0086_

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
135 kcal
10 g proteine
5 g lipide
35 g glucide

Ingrediente

  • 250 g bulgur
  • 1 salată verde
  • 2 legături pătrunjel
  • 2 legături mărar
  • 2 legături ceapă verde sau 1 ceapă uscată
  • 4-5 roșii sau bulion
  • 1 linguriță mentă uscată
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • boia dulce
  • piper negru măcinat
  • sare

Preparare
1. Pui bulgurul într-un vas adânc și îl opărești cu apă cât să îl acopere, în care ai adăugat puțină sare. Îl acoperi cu un capac și îl lași să se umfle timp de 15 minute.
2. Între timp, speli salata frunză cu frunză, apoi speli verdeața, roșiile și ceapa verde, în prealabil curățate. Tai roșiile în felioare, ceapa în rondele subțiri, verdeața mărunt, iar salata în fâșii.
3. Scurgi bulgurul și îl condimentezi cu piperul, boiaua și menta. Îl amesteci cu verdeața și legumele și amesteci ușor, cu ajutorul a două furculițe. Stroești salata cu un amestecule de ulei și zeamă de lămâie.

Arșaluys Paronyan, București

4 porții
30 min

Rețetă permisă în boli hepatobiliare.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *