Tagliatelle cu legume și busuioc

Ingrediente
  • 300 g dovlecei
  • 150 g mazăre
  • 2 linguri ulei
  • 100 g smântână
  • 200 ml lapte
  • 200 ml supă de legume
  • 50 g unt
  • 1 lingură făină
  • 3 fire de busuioc
  • 400 g tagliatelle 
  • 100 g cașcaval 
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • piper 
  • sare 
 
Preparare
1. Cureți dovlecelul, îl tai în cubulețe și îl înăbuși timp de 2 minute, în ulei și puțină apă. Presari piper și sare după gust, amesteci și stingi focul. 
2. Mixezi în blender supa de legume împreună cu 5 linguri smântână, 5 linguri lapte și frunzele de busuioc, în prealabil spălate și scurse. Rezultă un piure de frunze de busuioc. 
3. Topești untul într-o tigaie și călești puțin făina, apoi torni treptat laptele rămas și supa de legume, amestecând energic, până când obții un sos alb gros, omogen. Adaugi boabele de mazăre pe care le fierbi în sos timp de 2 minute. Stingi focul și încorporezi dovleceii, smântâna rămasă, 50 g cașcaval ras, piureul de busuioc, zeama de lămâie, piper și sare după gust.  
4. Fierbi tăiețeii „al dente“, în apă cu sare, îi treci prin jet de apă rece și îi lași să se scurgă. Servești pastele calde, împreună cu sosul fierbinte, presărând deasupra cașcavalul ras rămas. 
 
Maria Șovrea, Borșa, jud. Maramureș
 
6 porții
30 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *