Tăiței cu măruntaie de pasăre

Taitei cu maruntaie de pasare_MG_0981_Ingrediente

  • 250 tăiței de preferință din orez
  • 200 g amestec de inimi, pipote și ficăței
  • 100 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • 1 pahar vin alb
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Preparare
1. Cureți ciupercile, le speli bine și le tai în felii sau le toci mărunt. Pui la fiert tăițeii în apă fierbinte ușor sărată.
2. În timp ce fierb tăițeii, cureți ceapa, o tai mărunt și o călești în ulei. Speli măruntaiele, le îndepărtezi pielițele și le tai în cuburi. Le adaugi la călit împreună cu ceapa, presari făina și amesteci ușor. După 2-3 minute, torni vinul, puțin câte puțin. Adaugi la călit ciupercile și câte puțină apă și lași să se înăbușe împreună încă 10 minute.
3. Scurgi tăițeii fierți și îi amesteci cu măruntaiele, ciupercile, sare și piper după gust.

Elena Varga, Brad, jud. Hunedoara

3 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *