Tartă cu bacon

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
300 g făină
200 g unt
½ pahar apă
3 gălbenușuri
200 g smântână
3 ouă
250 g bacon sau șuncă afumată
sare
piper
1 lingură unt pentru formă
făină pentru planșetă și formă

Cum procedezi:
1. Cerni făina într-un castron și o amesteci cu cele 3 gălbenușuri, 1 vârf de cuțit de sare, apa călduță și 150 g unt înmuiat la temperatura camerei. Frămânți aluatul și îl lași să se odihnească timp de 1 oră.
2. Tai baconul sau șunca afumată în fâșii subțiri, pe care le frigi într-o tigaie teflonată. Bați ouăle cu smântâna și le amesteci cu baconul, sare și piper după gust.
3. Întinzi aluatul pe planșeta presărată cu făină. Îmbraci cu aluat baza și pereții unei forme de tartă unse cu unt si tapetate cu faină. Coci aluatul timp de 10 minute la foc iute, în cuptorul preîncălzit, apoi scoți tava, întinzi repede umplutura cu bacon și mai coci tarta timp de 20-25 de minute, la foc mijlociu. O servești ca aperitiv cald sau rece.

8 porții
Timp de preparare: 50 de minute
Timp de așteptare: 1 oră

Cristiana Floricel, Alexandria, jud. Teleorman

Sfat: Dacă ești în criză de timp, prepară tarta cu aluat de foitaj din comerț.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *