Tartă cu brânză și dovlecei

Ingrediente
  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 250 g telemea de oaie
  • 2 ouă 
  • 3 dovlecei
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 roșii
  • ½ legătură mărar
  • cimbru verde
  • piper 
  • sare 
  • 50 g parmezan
 
Preparare
1. Cureți dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare și îi călești 5 minute în 3 linguri de ulei, amestecând continuu. Razi brânza și o amesteci cu două ouă bătute și condimente după gust. 
2. Tapetezi cu aluat o formă. Înțepi din loc în loc aluatul de pe bază. Repartizezi amestecul de brânză peste aluat, iar deasupra pui dovleceii și roșiile tăiate în rondele subțiri. Stropești tarta cu uleiul rămas și presari mărarul fin tocat. 
3. Introduci tarta în cuptorul încins, la foc iute pentru 10 minute, apoi la foc mijlociu pentru 15 minute. O servești caldă, presărată cu frunzulițe proaspete de cimbru. 
 
Rodica Gabără, Suceava
 
6 porții
40 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *