Tartă cu caise

Ingrediente
1 kg caise
150 g zahăr
150 g margarină
75 g migdale
1 plic zahăr pudră cu aromă de vanilie
Pentru aluat
150 g margarină
100 g zahăr
2 ouă
250 g făină
sare
Preparare
Se mixează margarina cu zahărul până devine cremos. Se adaugă ouăle amestecându-se, apoi se încorporează făina cernută cu un praf de sare. Se frământă până se obține un aluat bine legat. Se lasă la rece 30 de minute.
Separat se topeşte margarina şi zahărul, se adaugă caisele tăiate în sferturi şi se lasă pe foc până se înmoaie. Se întinde aluatul de tartă într-o formă neunsă. Se răstoarnă caisele, se presară deasupra fulgi de migdale. Se dă la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute. Când este gata, se pudrează deasupra cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Elena Fărăgău, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *