Tartă cu căpșune

Ingrediente 
Pentru aluat
  • 80 g unt 
  • 2 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 ou
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1-2 linguri apă rece
  • 1 lingură migdale mărunțite
  • 150 g făină
Pentru umplutură
  • 250 g mascarpone 
  • 200 g iaurt
  • 3 linguri zahăr pudră
  • ½ lămâie
  • 1 plic (10 g) gelatină
  • 750 g căpșune
  • 2 linguri dulceață de căpșune

Preparare
1. Freci untul cu zahărul și zahărul vanilinat. Adaugi oul, coaja rasă de lămâie, apa, migdalele și făina cernută. Frămânți un aluat, pe care îl împachetezi în folie de plastic și îl dai la frigider pentru 30 de minute. 
2. Întinzi aluatul pe planșeta presărată cu făină. Tapetezi cu el baza și pereții unei forme de tartă cu diametrul de 28 cm, îndepărtând aluatul în exces. 
3. Înțepi din loc în loc, cu o furculiță, aluatul de pe bază, apoi introduci forma în cuptorul preîncălzit. Coci aluatul timp de 20-25 de minute, la foc mijlociu. 
4. În acest timp, înmoi gelatina în 150 ml apă rece, iar după 10 minute o topești la bain-marie. Speli fructele, le cureți de codițe și le tai în felii. Amesteci mascarpone cu iaurtul, zahărul, zeama de lămaie și gelatina răcorită, dar încă lichidă.  
5. Torni crema peste blatul rece, iar deasupra așezi feliile de fructe și le glazurezi cu dulceață încălzită.
 
12 porții
1 h 15 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *