Tartă cu cireșe

Ingrediente
  • 200 g cireșe
  • 500 g brânză dulce
  • 200 g biscuiți graham
  • 5 linguri sirop de cireșe
  • 150 g zahăr
  • 1 lămâie 
  • 150 g unt
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
 
Preparare
1. Ambalezi biscuiții într-o pungă de plastic și îi zdrobești rulând peste ei o sticlă. Amesteci biscuiții cu 50 g unt moale. Cu acest amestec tapetezi o formă de tartă pe care apoi o introduci în frigider pentru o oră. 
2. Freci pe bain-marie ouăle împreună cu zahărul și sarea, până când crema se întărește. În crema rece încorporezi pe rând coaja de lămâie rasă fin, untul și esența de vanilie. 
3. Pui crema în strat unifom peste blatul din biscuiți. Introduci tarta la frigider pentru o oră. 
4. Speli cireșele, apoi le cureți de sâmburi și le lași să se scurgă. Amesteci fructele cu siropul și decorezi tarta. O poți consuma după ce ai păstrat-o la rece până a doua zi. 
 
Adina Pop, Zalău, jud. Sălaj
12 porții
14 h 45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *