Tartă cu nuci și brânză

Ingrediente
Pentru aluat

  • 200 g făină
  • 200 g miez de nucă
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 2 gălbenușuri
  • 1 lămâie
  • 1 lingură unt pentru formă

Pentru umplutură

  • 8 ouă
  • 1 ¼ kg brânză dulce
  • 300 g zahăr
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 50 g stafide

Preparare
1. Pentru aluat, freci spumă untul moale, cu zahărul pudră. Adaugi gălbenușurile, coaja rasă de lămâie, nucile măcinate și făina cernută. Omogenizezi aluatul, îl învelești într-o folie de plastic și îl introduci în frigider pentru 1 oră.
2. Între timp, prepari umplutura. Separi albușurile de gălbenușuri. Freci gălbenușurile cu 200 g zahăr, până când acesta se dizolvă. Bați albușurile spumă tare cu restul de zahăr. Mixezi brânza cu crema de gălbenușuri, coaja de lămâie și praful de budincă. La sfârșit, încorporezi stafidele și spuma de albușuri, amestecând ușor.
3. Întinzi aluatul în strat de 5-6 mm. Tapetezi cu aluat 2 forme pentru tarte sau o tavă de aproximativ 25×40 cm, în prealabil unse cu unt. Coci aluatul la foc mijlociu, pentru 20 de minute, apoi scoți tarta, torni deasupra umplutura și o uniformizezi. O dai la cuptor pentru 40 de minute.
4. După ce tarta s-a răcit complet și ai scos-o din formă, o tai în felii.

Ioana Panait, Slatina, jud. Olt

24 bucăți
2 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *