Tartă cu pește, praz și ciuperci

Tarta cu peste, praz si ciuperci_MG_3112_Ingrediente

Pentru aluat

  • 200 g făină
  • 100 g margarină
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • sare

Pentru umplutură

  • 300 g file de pește
  • 750 g praz
  • 300 g ciuperci champignon
  • 100 g margarină
  • 4 ouă
  • 6 linguri smântână degresată
  • sare
  • nucșoară
  • 1 lingură zeamă lămâie, preferabil verde

Preparare
1.    Din făina cernută, margarina, oul, laptele și sarea, frămânți un aluat fraged, pe care îl introduci în frigider pentru circa 30 de minute.
2.    Între timp speli, cureți și tai în rondele groase prazul și ciupercile. Topești 50 g margarină într-o tigaie și călești prazul timp de 6-7 minute, apoi adaugi peștele tăiat fâșii și ciupercile și lași pe foc până se înmoaie.
3.    Bați ouăle cu sare și nucșoară după gust. Le amesteci apoi cu margarina topită și smântâna, obținând o cremă consistentă, în care încorporezi zeama de lămâie.
4.    Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul într-un strat uniform. Ungi forma de tartă cu margarină, o presari cu făină și așezi aluatul, ridicându-l și pe margini. Înțepi aluatul din loc în loc, cu dinții unei furculițe, apoi torni compoziția și introduci forma în cuptorul preîncălzit, pentru circa 30 de minute, până ce tarta se rumenește.

Adrian Călin Vanțiu, Cluj-Napoca, jud. Cluj

12 porții
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *