Tartă cu sparanghel, roșii și brânză

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Ingrediente
8 porții; 1 h 30 min
Pentru aluat
220 g făină, 110 g unt, 2 gălbenușuri, 2-3 linguri apă rece, 
1 praf de sare
Pentru umplutură
4-5 tulpini de sparanghel, 300 g roșii cherry, 150 g păstăi de fasole verde din conservă, 50 g brânză de capră, 100 g brânză dulce, 2 ouă, 75 ml smântână dulce, 1 legătură mărar
sare, piper negru proaspăt măcinat

PREPARARE:
1. Cerni făina într-un bol și o amesteci împreună cu sarea și untul rece, tăiat în cubulețe.
Amesteci cu vârful degetelor, până când obții o compoziție neomogenă, nisipoasă. Adaugi gălbenușurile și apa rece și frămânți puțin, până obții un aluat omogen. Învelești sfera de aluat în folie de plastic și o păstrezi în frigider pentru ½ oră.
2. În timp ce aluatul se află în frigider, opărești timp de 5 minute tulpinile de sparanghel, apoi le scurgi și le tai în bucăți de 6-7 cm. Razi fin brânza de capră. Bați ouăle cu brânza dulce, smântâna, brânza rasă, mărarul fin tocat, sare și piper după gust.
3. Întinzi aluatul sub formă de disc, pe o hârtie de copt cu diametrul egal cu al tăvii. Așezi aluatul în tava pentru tartă și îl presezi ușor, începând din mijloc către margini, ca să îl ridici și pe pereții tăvii. Înțepi din loc în loc aluatul aflat pe baza tăvii.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15 minute.
4. Scoți tava din cuptor și așezi cât mai uniform păstăile de fasole, bastonașele de sparanghel și roșiile tăiate în jumătăți.
5. Acoperi legumele cu pasta de brânză și ouă. Coci tarta la foc mediu, pentru 20-25 de minute, până se rumenește frumos.
Servești porțiile de tartă caldă sau rece, alături de o salată verde.
Maria Pomarlă, Pescăreasa, jud. Argeș



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *