Tartă cu ton și fasole verde

Tarta cu ton si fasole verde_MG_9306

Ingrediente

Pentru aluat
100 g unt sau margarină
2 gălbenușuri
50 g smântână
1 praf de sare
½ linguriță boia dulce
făină

Pentru umplutură
2 conserve de ton în suc propriu
1 roșie
250 g fasole galbenă
100 g telemea
3 ouă
1 ceapă
1-3 căței de usturoi
10-12 măsline fără sâmburi

Preparare
1. Cerni 100 g făină într-un bol și o amesteci cu untul rece, tăiat în cuburi, gălbenușurile, smântâna, sarea și boiaua. Omogenizezi și încorporezi câte puțină făină, până obții un aluat elastic, potrivit de tare, care să poată fi lucrat pe planșetă. Împachetezi aluatul și îl păstrezi în frigider pentru ½ oră.
2. Decojești ceapa, usturoiul și roșia. Cureți fasolea și o speli. Tai mărunt ceapa și usturoiul, fasolea în bastonașe de 4-5 cm, roșia în cuburi, iar măslinele în felii. Razi brânza. Călești puțin ceapa în ulei, apoi adaugi usturoiul și roșia și le lași să scadă la foc mediu. Când s-au mai răcit, le amesteci cu peștele fărâmițat, fasolea și ouăle bătute împreună cu brânza, sare și piper după gust.
3. Tapetezi cu aluat o formă pentru tarte, îl înțepi din loc în loc cu furculița și torni umplutura. Decorezi cu măslinele și introduci tarta în cuptor, la foc mediu, pentru 40 de minute.
O tai după ce se răcește.

Felicia Măciucă, Brăila

8 porții
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *