Tarte cu fistic

Briosa cu fistic_IMG_9097

Ingrediente
1 pachet (400 g) aluat congelat pentru foitaj
60 g zahăr
1 vârf scorțișoară măcinată
1 lămâie
200 g brânză dulce
130 g mascarpone
300 g căpșune sau alte fructe
2 linguri miere
80 g fistic
50 g margarină

Preparare
1. Cu 3 ore înainte de preparare, decongelezi aluatul conform indicațiilor de pe ambalaj. Ungi cu margarină formele pentru tarte. Tai aluatul în 12 bucăți puțin mai mari decât forma, cu care tapetezi fiecare formă. Înțepi aluatul de pe baza formelor, din loc în loc sau pui bucăți de macaroane lungi de 5-6 cm. Coci aluatul timp de 15-20 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc iute.
2. Amesteci 1 lingură zahăr cu scorţişoara. Presari amestecul peste tartele calde, după ce ai scos bucăţile de macaroane.
3. Mixezi brânza dulce cu mascarpone, zeama de lămâie şi restul de zahăr. Umpli tartele reci cu crema şi le introduci în frigider pentru ½ oră.
4. Înainte de a servi tartele, pui deasupra fructele curăţate şi tăiate în bucăţi, amestecate cu miere şi presari fistic tăiat mărunt.

Gabriela Constantinov, București

12 bucăţi
4 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *