Tarte cu struguri și pere

Tarta_MG_6537Ingrediente
Pentru aluat

  • 150 g unt
  • 75 g zahăr
  • 1 ou
  • 225 g făină
  • făină pentru planșetă
  • 1 lingură unt pentru forme

Pentru umplutură și decor

  • 1 plic (10 g) gelatină
  • 100 g ciocolată albă de menaj
  • 1 gălbenuș
  • 2 ouă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 2 pere
  • 200 g struguri
  • 2 linguri zahăr

Preparare
1. Pentru aluat, freci spumă untul înmuiat la temperatura camerei, cu zahărul. Adaugi oul și făina cernută și frămânți bine aluatul. Îl acoperi cu folie și îl dai la rece pentru 30 de minute.
2. Ungi formele de tarte cu unt. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 4-5 mm. Tapetezi baza și pereții formelor pentru tarte cu aluat. Înțepi cu dinții unei furculițe aluatul de pe baza formelor.
3. Așezi formele pentru tarte pe o tavă și le introduci în cuptorul preîncălzit. Coci aluatul timp de 10-15 minute, la foc mijlociu.
4. Pentru cremă, pui gelatina la înmuiat timp de 10 minute în 50 ml apă rece. Bați frișca și o dai la rece. Topești la bain-marie, în vase separate, gelatina și ciocolata albă. Adaugi în ciocolată ouăle bătute și gălbenușul, iar când crema se îngroașă, pui gelatina topită. În crema călduță, încorporezi frișca lingură cu lingură.
5. Fierbi zahărul cu 50 ml apă, până când siropul se îngroașă. Torni crema în tarte și așezi deasupra boabe de struguri sau felii de pere, trecute în prealabil prin siropul de zahăr, ca să nu oxideze.
6. Consumi tartele după ce le-ai păstrat la frigider, timp de cel puțin o oră, dacă îți place aluatul mai crocant, sau a doua zi, dacă preferi tartele moi.

Erika Stefan, Villingen, Germania

8 bucăți
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *