Tarte picante

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Pentru aluat ai nevoie de:
250 g făină
1 linguriță praf de copt
250 g margarină
1 ou
100 ml apă
1 linguriță zeamă de lămâie
2 linguri margarină pentru forme
sare

Pentru umplutură ai nevoie de:
100 g ciuperci
100 g unt
100 g ficat de pui
250 g creier
1 lingură oțet
3 linguri sos alb
1 ou
50 g cașcaval ras
piper
sare

Cum procedezi:
1. Cerni făina și praful de copt într-un castron și le amesteci cu margarina înmuiată la temperatura camerei, oul bătut cu puțină sare, apa și zeama de lămâie.
2. Omogenizezi ingredientele pentru aluat, îl modelezi în formă de sferă, îl îmbraci în folie de plastic și îl dai la rece până pregătești umplutura.
3. Cureți, speli și tai mărunt ciupercile. Le înăbuși în 50 g unt, împreună cu ficatul, apoi le dai prin mașina de tocat. Cureți de pielițe creierul, îl fierbi în apă cu oțet, îl scurgi și îl tai cubulețe. Amesteci creierul cu ingredientele tocate, 2 linguri de sos, sare și piper după gust.
4. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5-6 cm. Ungi cu margarină formele de tartă și le tapetezi cu aluat, apoi repartizezi umplutura. Torni peste tarte oul amestecat cu sosul și untul rămase. Presari cașcaval și dai tartele la cuptor, la foc mijlociu, timp de 30 de minute.

15 bucăți
Timp de preparare: 1 oră și 20 de minute

Dana Ioana Süto, Petrila, jud. Hunedoara



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *