Tartine cu icre de somon

Tartine cu icre de somon_MG_9005

Ingrediente

• 100 g pâine albă
• 50 g icre de somon
• 25 g unt
• 1 lămâie

Preparare
1. Foloseşti, de preferinţă, pâine toast, care este deja feliată. Dacă ai o franzelă obişnuită, o tai în felii groase de 1 cm.
Prăjești feliile în aparatul electric destinat acestei operaţiuni sau, dacă nu îl ai în dotare, pe plită, grătar sau pe o tigaie teflonată, având grijă să întorci feliile pe ambele părţi şi să le laşi puțin, numai până capătă o nuanţă gălbuie.
2. Ungi feliile calde, cu un strat subțire de unt. Le tai după preferinţă şi aşezi deasupra câte ½ linguriţă cu icre.
3. Speli lămâia, o tai în rondele subţiri, iar pe acestea în sferturi, pe care le foloseşti pentru a decora tartinele.

Sfatul meu
Realizează decoraţiuni delicate, asemănătoare filigranului, cu unt pus în şpriţ. Pentru un efect de culoare la masa ta festivă, aşază pe un platou tartine cu icre de somon, lângă tartine cu icre negre.

Irina Ambrozie, Iaşi



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *