Tartine cu pastă de pește

Inimioare aperitiv_MG_2745_Ingrediente

Pentru aluat

  • 300 g făină
  • 200 g unt sau margarină
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș
  • 2 linguri smântână sau iaurt
  • sare
  • 20 g mac sau chimen

Pentru pasta 1

  • 50 g unt
  • 1 gălbenuș fiert
  • 100 g ton sau sardele din conservă
  • 2 lingurițe muștar
  • 1 ceapă mică
  • 50 g șuncă slabă
  • ½ castravecior în oțet
  • 2-3 fire de pătrunjel

Pentru pasta 2

  • 200 g brânză topită sau mascarpone
  • 100 g file de somon sau șuncă slabă

Preparare
1. Pentru aluat, cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui untul moale, la temperatura camerei, smântâna, oul bătut și 1 vârf de cuțit de sare. Frămânți aluatul, îl învelești în folie de plastic și îl păstrezi timp de ½ oră la frigider.
2. Întinzi aluatul pe planșetă, în strat de 4-5 mm și îl tai cu formele pentru fursecuri. Ungi biscuiții cu gălbenuș, presari mac sau chimen și îi coci timp de 20 de minute, la foc mijlociu, în tava tapetată cu hârtie de copt.
3. Pentru pasta de pește, cureți de coajă ceapa și castraveciorul. Tai mărunt ceapa, șunca și castraveciorul. Mixezi untul cu gălbenușul fiert, muștarul și sardelele bine scurse, apoi încorporezi ceapa, șunca și castravetele.
4. În cornete diferite, pui brânza și pasta de pește. După ce biscuiții sărați s-au răcit, îi acoperi cu una dintre cele două paste. Decorezi tartinele albe cu fâșii de somon sau șuncă, iar pe cele cu pastă de pește presari frunze de pătrunjel. Aranjezi un platou asortat, care să le aducă celor mici buna dispoziție, la începutul zilei.

Maria Tobă, Batoți, jud. Mehedinți

40 bucăți
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *