Țelină în oțet

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1,5 kg țelină
1 l oțet de 9°
1,5 l apă
30 g sare grunjoasă

Cum procedezi:
1. Cureți țelina, o speli, o lași să se scurgă și o tai în jumătăți.
2. Într-o oală, fierbi apă cu puțină sare, iar când clocotește pui țelina. O fierbi timp de 10 minute, apoi o scurgi, o lași la răcit și o tai bastonașe.
3. Fierbi oțetul cu apa și sarea grunjoasă. Așezi țelina în borcane și torni soluția cu oțet fierbinte.
Închizi ermetic borcanele, iar după ce s-au răcit le depozitezi în cămară.
Iarna, scurgi țelina, o amesteci cu muștar frecat cu ulei și ai obținut o salată gustoasă, pe care o aduci la masă împreună cu friptura.

Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *